Zonlicht en parket. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Van waar bereikt de zon jouw huis?

Zonlicht en Parket: Zonlicht doet veel op een houten vloer of parket. Daarom is het ook van belang om na het schuren van parket een goede kleurkeuze te maken. De kleur van je parketvloer en het licht wat hierop valt staan nauw met elkaar in verbinding. Want zou er geen licht zijn, dan is er ook geen kleur. Hou dan na renovatie van je parket rekening met de te kiezen kleur. Bepaal dus je lichtinval. Zoek uit vanuit welke windrichting het licht je woning binnen komt. Want deze bepaalt de unieke sfeer die kleurschakeringen aan je parket toevoegen. Bekijk onder welke kleuren het beste bij je vers geschuurde vloer passen bij licht komende uit het zuiden, noorden, westen en oosten. Zonlicht en parket. Om goed in de gaten te houden

Vanuit  het zuiden komt warm licht.

Licht vanuit zuidelijke richting is geweldig om te combineren. Met zuidelijk licht komt de gekozen parketkleur heel goed tot z’n recht. Het zonlicht komt warm binnen. Het zuiderlicht heeft een warme gloed zodat de meeste parketkleuren geweldig passen in je interieur. Lichte frisse kleuren zoals off-white, Castle grey doen het in het zuiderlicht heel goed.

Vanuit het noorden komt wat koeler licht

Noorderlicht oogt wat koeler en is wat blauwer. Dit licht is wat moeilijker te combineren met je interieurkleuren. Dempende gordijnen kunnen de koele gloed afzwakken. Alles ziet er dan ook wat warmer uit. Warme kleuren worden dan ook aan geraden. De combinatie zonlicht en parket is belangrijk om na parketrenovatie goed rekening mee te houden.

Lichtinval vanuit het westen is vrij divers.

Met een kamer op het westen heb je ’s-ochtens een wat koelere gloed die naarmate de dag vordert wat afgezwakt wordt. Deze lichtinval zorgt voor een lekkere luchtige sfeer in je woning en ook hier zijn de lichte kleuren ideaal. Denk hierbij aan witte olie of lak, maar ook Skylt lak is prima. Vlak het effect van de combinatie Zonlicht en Parket niet uit.

Het oostenlicht geeft een zachte koele lichtinval.

Het licht vanuit het oosten heeft met name in de ochtend een heerlijke warmer gloed. In de loop van de middag wordt deze chter wat koeler. Licht vanuit het oosten is nogal eens veranderlijk gedurende de dag. Kies bij de inrichting voor kleurrijke  accessoires en meubels. Een goede kleur voor je parket is met name een lichter kleur muisgrijs en een originele eikenkleur kan ook heel mooi staan.

Olie zowel als lak tinten geven de lichtinval een extra dimensie. Je parket wordt er stukken mooier van. Olie & Lak? beide hele goede alternatieven.